Share |

Juttutalon blogissa

BYROKRATIA JA ERIKOISTUMINEN

Sunnuntai 20.9.2015 klo 15:33 - Taina Kivelä

burnout.jpg

 

Mies on töissä myyntipäällikkönä globaalissa jenkkifirmassa, jossa on väkeä enemmän kuin suomalaisittain suuressa kaupungissa asukkaita. Ja yhtä paljon byrokratiaa.

Vielä kolme vuotta sitten mies paiski töitä kymmenkunta tuntia viitenä päivänä viikossa, ja muutaman lisätunnin sunnuntaina. Kaiken kaikkiaan noin 60  tuntia viikossa. Palkka oli sama tunneista riippumatta. Tämä oli miehestä ihan passeli homma, koska työ oli mukavaa, motivaatio kunnossa ja vapaa-aikaa ihan riittävästi.

Nyt mies tekee kaksi työpäivää päivässä. Ensimmäinen kestää noin yhdeksän tuntia, matkoineen kymmenen. Matkallakin toki hoidetaan työasioita puhelimitse. Tämä on sitä mukavaa ja osaamista vastaavaa työtä, jota varten mies on alun perin taloon palkattu. Siinä mies on hyvä, myymään hän lähtee vieläkin kannat kapsahtaen.

Tämän jälkeen mies vaihtaa toiseen työpisteeseen, eli kotiin. Tunnin tauon jälkeen alkaa toinen rupeama, joka kestää neljä tuntia, joka ikinen päivä. Silloin hoidetaan byrokratia. Samaa jatketaan sunnuntaina koko päivä, ja lomien jälkeen myös lauantaina. Viidesti viikossa tunteja kertyy päivittäin 14 ja viikonloppuna kymmenen tuntia lisää.  Viikossa tämä tekee 80 tuntia. Kesät talvet. Lomaa on viisi viikkoa vuodessa. Mies ei valita, huonomminkin voisi olla. Jos ei olisi töitä, tai jos työ olisi kokonaan ikävää. Motivaatio on siis edelleen kunnossa.

Miehen byrokratiapainajaiseen kuuluvat esimerkiksi vuosisuunnittelu, kausisuunnittelu, suunnittelun seuranta ja tarkistus, vuosibudjetointi, kausibudjetointi, kvartaalibudjetointi ja -seuranta, matkasuunnitelmat ja varaukset (omat), matkasuunnitelmien hyväksyntä (alaiset), matkalaskut (omat), matkalaskujen hyväksyntä ja seuranta (alaiset), myyntiraportointi (oma), myyntiraporttien hyväksyntä ja seuranta (alaisten), seurannan raportointi (ylös, alas ja sivulle), ostolaskujen hyväksyminen (alaiset), hankintaesitykset (omat ja yksikön), hankintaesitysten hyväksyntä ja seuranta (ylös, alas ja sivulle), sidonnaisuusraportointi (oma ja alaiset) ja seuranta, kehityskeskustelun suunnittelu ja raportointi (oma ja alaiset), suoriutumisen kausiarviointi ja raportointi (oma ja alaiset), sama vuosittain, esimiespalaute (oma), kollegapalaute, palaute tukitoiminnoille ja toimintojen yhteisille projekteille, laatuarviointi, arvioinnin palaute, riskiarviointi ja raportit, yritysvastuuseuranta ja raportointi. Ja paljon muuta, joka tässä ei tule mieleen.  

Osa byrokratiasta kuuluu tietenkin työhön ja siitä on hyötyä itselle ja monelle muulle, mutta suurin osa ei hyödytä kuin muita. Toivottavasti. Kuvio on sama monessa muussakin firmassa, kohtalontovereita miehellä piisaa.

Oletetaan, että kaikki byrokratia on todella tarpeen. Miten ongelma siis ratkaistaan? Sillä ongelmasta minun mielestäni on kysymys.

Helppoa kuin heinänteko.

Kuvitellaan, että miehen yksikköön palkataan assistentti. Toimistotehtäviin päteviä ihmisiä on työttömänä ammattiryhmistä eniten. Jos miehen ja hänen alaistensa palkkaa tai muita kuluja leikattaisiin viisi prosenttia, saataisiin helposti kasaan tarvittava rahamäärä ja ylikin. Mieheltä voisi siirtää assistentille vaikkapa 30 tuntia viikossa, ja alaisten töitä tunti päätä kohden. Siinä ajassa ammattitaitoinen assistenttivelho ehtisi hoitaa mittavan määrän byrokratiaa ja vielä paljon muuta. Tämän tiedän kokemuksesta, sillä kuulun niihin onnekkaisiin, jolla moinen aarre on muinoin yksikössään ollut. Tosin heitä kutsuttiin silloin sihteereiksi.

Koska 60 tuntia oli se määrä, jota mies piti passelina työmääränä, hän saa nyt 10 tuntia viikossa lisää varsinaisen työnsä tekoon. Siinä ajassa mies myy mahdottomat määrät ja alaiset yhteensä toisen mokoman – olipa taantuma tai ei – sillä he ovat huippuammattilaisia, kuten kaikki, joilla vielä työtä talossa on. Myynti kasvaa vaikka kulut pysyvät ennallaan, motivaatio paranee, firma kasvaa, lisää väkeä palkataan, myynti kasvaa, talous kasvaa ja kohta onkin vuorossa palkankorotus kaikille ja parhaille bonukset päälle.

Idea on vanha – sitä kutsuttiin muinoin tarkoituksenmukaiseksi työnjaoksi ja erikoistumiseksi – ja sen saa varastaa, olkaa hyvä.

PS: Mies on tietenkin kuvitteellinen, ja yhteydet omaani ovat silkkaa sattumaa:)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: byrokratia, talous, työnjako, erikoistuminen, motivaatiom, myynti