Taina Kivelä

Juttutalon rakentaja Taina Kivelä

on tietotyön, talouden, viestinnän ja yritystoiminnan ammattilainen. Ura finanssisektorilla kesti kvartaalivuosisadan. Se alkoi 80-luvun nousukauden loppuhuumassa Kansallispankin yrityssektorilla, siirtyi pankkikriisin syvänteessä Suomen Pankkiin ja sieltä uuden millenniumin alkumetreillä omaan yritykseen. 

Nuorena yrityspankkiirina Kivelä ehti mukaan sekä 1980-luvun nousukauden loppuhuumaan että 1990-luvun pankkikriisiin ja laman pohjakosketukseen. Kansallispankista alkanut ura finanssisektorilla jatkui vielä kaksi vuosikymmentä; ensimmäinen Suomen Pankissa Euroopan Keskuspankkijärjestelmää rakentaen, toinen yrittäjänä ja liikkeenjohdon konsulttina. Talousrikosten tutkiminen kuului tuolloin Kivelän työhön.

Viidenkympin virstanpylväällä Kivelä aloitti journalismin opinnot ja toteutti samalla lapsuuden haaveensa kirjoittamisesta työnä, ilona ja intohimona. 

Esikoisteos Enkelityttö vie tekijänsä faktasta fiktion pariin. 

Taina Kivelä on kotoisin Koillismaalta: hän on Kuusamon Kitkan seudulla vaikuttaneen metsäsaamelaisen šamaani Aikia Aikiaanpojan sukua vuosisatojen takaa. Nykyisin hän asuu ja työskentelee Keravalla, jossa perheeseen kuuluu mies ja hoitokoira Elvis. Aikuinen tytär opiskelee Jyväskylässä.