Dekkarisarjan avausteos

Rikollisen sielunmaisema ja uhrin menneisyys avaimina rikossarjan tutkinnassa: Mikä motivoi murhaajaa?

Enkelityttö on psykologisen dekkarisarjan avausosa. Pasilan murharyhmän rikoskomisario Tuomas Närhi ja rikoskonstaapeli Vuokko Nortamo kollegoineen jatkavat väkivaltarikosten ratkaisemista sarjan seuraavissa osissa. Kirjojen keskiössä ovat rikosten tekijät ja uhrit: mikä tekee murhaajan, mikä uhrin.

Mätäkuun helle on pahimmillaan, kun Pasilan murharyhmä saa selvitettäväkseen murhan, josta käynnistyy sarja rikoksia. Mikä yhdistää tapauksia? Onko Sirpa Heikkilän kuolema vain huumepiirien selkkaus vai uhrin ja hänen miljonäärisisarensa Saana Kyrön sukusalaisuuksien seurausta?

Rikoskomisario Tuomas Närhi saa parikseen rikoskonstaapeli Vuokko Nortamon, reservin upseerin ja poliisikorkeakoulun priimuksen. Kunnianhimoinen noviisi joutuu kovaan käytännön kouluun kokeneen kollegansa kanssa, jonka käytös ja puhteet ovat karuja, mutta havainnot teräviä ja tarkkoja.

Kesä kääntyy syksyn kylmiksi sateiksi ja vuosi vaihtuu ennen kuin hatarat johtolangat alkavat vihdoin vetää samaan suuntaan. Saana Kyrö joutuu kohtaamaan menneisyyden haamut ja nykyhetken realiteetit, matka itseen on kipeä ja karu. Kostetaanko isien synnit kolmanteen ja neljänteen polveen?

Otteita Enkelitytön tapahtumista

Kuvateksti

Kuvateksti

Enkelitytön kirjoittajasta

Kuvateksti

Taina Kivelä (s. 1962) on monessa muutoksessa mukana ollut talouden, tietotyön, viestinnän ja yritystoiminnan ammattilainen.

Nuorena yrityspankkiirina Kivelä ehti mukaan sekä 80-luvun nousukauden loppuhuumaan että 90-luvun pankkikriisiin ja laman pohjakosketuksen. Kansallispankista alkanut ura finanssisektorilla jatkui vielä kaksi vuosikymmentä; ensimmäinen Suomen Pankissa Euroopan Keskuspankkijärjestelmää rakentaen, toinen yrittäjänä ja liikkeenjohdon konsulttina. Viidenkympin virstanpylväällä Kivelä aloitti journalismin opinnot ja toteutti samalla lapsuuden haaveensa kirjoittamisesta työnä, ilona ja intohimona.

Esikoisteos Enkelityttö vie tekijänsä faktasta fiktion pariin.

Taina Kivelä on kotoisin Koillismaalta: hän on Kuusamon Kitkan seudulla vaikuttaneen metsäsaamelaisen šamaani Aikia Aikiaanpojan sukua vuosisatojen takaa. Nykyisin hän asuu ja työskentelee Keravalla, jossa perheeseen kuuluu mies ja hoitokoira Elvis. Aikuinen tytär opiskelee Jyväskylässä.