Share |

Juttutalon blogissa

MITÄ TYÖNANTAJALTA SAA?

Perjantai 18.9.2015 - Taina Kivelä

deal.jpg 

Hallituksen toimet kilpailukyvyn ja työn teettämisen edellytysten parantamiseksi ovat saaneet ammattiliitot ja opposition barrikadeille. Työnantajat näyttäytyvät protestipuheissa ahneina petoina, jotka häikäilemättä riistävät ja painavat puolustuskyvyttömät ja köyhät työntekijänsä kyyryyn.

Työntekijät ovat kiistämättä menettämässä osan entisistä eduistaan, eikä se kenestäkään kivalta tunnu. Hallituksen valitsemista keinoista voidaan perustellusti sanoa, etteivät ne kohdistu tasapuolisesti kaikkiin palkansaajiin, ja kärsijäksi joutuvat väärät tahot. Lisäksi on toistuvasti kysytty, mitä työnantajat tarjoavat vastalahjaksi, jos eduista luovuttaisiin.

Olen kummastellut, miksi tuohon kysymykseen on kovin vaikea vastata. Kun itse olen ollut sekä palkansaaja, virkamies, työnantaja että yrittäjä, vastaus on päivänselvä.

Työnantaja tarjoaa vastalahjaksi työtä. Ja paljon työn mukanaan tuomaa muuta hyvää. Osan hyvästä huomaa helposti, osan vasta sitten, kun sen menettää joko ryhtymällä yrittäjäksi tai jäämällä ilman työtä.

Palkka tehdystä työstä huomataan aina. Mutta palkkaa maksetaan myös tekemättä jääneestä työstä. Sairaana ollessa saa monella alalla jopa kolmen kuukauden ajan täyttä palkkaa, kaikilla vähintään yhdeksän päivää sairautta kohden. Työnantaja maksaa palkkaa myös loman ajalta, tai itse asiassa loma-ajalta maksetaan nyt puolitoistakertaista palkkaa.
Lisäksi maksetaan lääkärinpalkkiot, ainakin yleis- tai työterveyslääkärin, monesti myös erikoislääkärin palkkiot. Ja monet sairauden hoitoon liittyvät tutkimukset.

Onpa työpaikkoja, jossa työnantaja kustantaa myös hammaslääkärissä käynnit, fysikaalisen hoidon tai muun vastaavan. Sairautta ehkäisevät toimet, kuten terveydenhoitajan säännölliset tarkastukset ja erilaiset liikuntapalvelut maksetaan myös. Samoin tuetaan terveellistä syömistä lounasedulla. Jotkut työnantajat osallistuvat myös työmatkojen tai sairaan lapsen hoidosta aiheutuviin kuluihin.

Helposti huomaamatta jäävät monet muut työnantajalta saadut asiat. Kuten liikeidea, innovaatio, tuote tai palvelu, jota myymällä yritys on olemassa ja jonka takia se ylipäätään voi työllistää. Jos työnantaja itse ei innovoi, hän maksaa silti sen kulut. Koettakaapa tehdä itse, niin huomaatte, että tämä on se suurin vastalahja.

Mutta pelkkä liikeidea eikä edes ammattitaito sen toteuttamiseksi ei riitä. Idea ja sen tulos pitää myydä. Ja työnantajalta senkin palvelun saa. Hän joko myy itse tai maksaa palkan niille, jotka sen tekevät. Sama koskee asiakas- ja muiden sidosryhmäsuhteiden hankintaa ja ylläpitoa, viranomaisraportointia ja muuta byrokratiaa. Samalla taholla on lompsa auki, kun niistä maksetaan.

Ja tietenkin pitää olla työvälineet ja tilat, jossa työskennellä, puhumattakaan raaka-aineista ja muista tuotannonvälineistä. Eipä niitä työntekijät maksa, työnantajan pussista nekin otetaan. Paitsi etätyötä kotonaan tekevien tilojen osalta, siinä tosin säästyvät samalla työntekijän työmatkojen kulut. Lisäksi työnantaja perehdyttää työhön, ja maksaa usein myös työssä tarvittavan jatkokoulutuksen. Kuka enemmän, kuka vähemmän.  Monet todella reilusti.  

Työn sosiaalinen ja henkinen puoli unohtuu myös helposti. Työyhteisöön on mukava kuulua, on hienoa tehdä työtä hyvässä porukassa ja eri alojen osaajien kanssa. Samalla kun oman alan osaaminen pysyy ajan tasalla, oppii muilta ja muista asioista. Yksinyrittäjän ja työtä vailla olevan on nämäkin edut hankittava itse. Ei niitä kukaan kotiin tuo.

Tätä kaikkea työnantajat tarjoavat nyt ja jatkossakin työn ja palkan lisäksi työpanoksen vastineeksi. Aika paljon, vaikka vähän palkasta ja lomasta leikattaisiin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: työ, työntekijä, työnantaja, palkka, vastine, etu